Генетика з основами селекції - Зінченко, Марія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Навчально-методичне видання вміщує конспекти лекцій з курсу «Генетика з основами селекції», передбачених для здобувачів освіти освітнього ступеня «бакалавр» спеціальностей 091 «Біологія» за освітніми програмами «Біологія», «Лабораторна діагностика». Зміст лекцій і структура курсу відповідає традиційній програмі з генетики для біологічних факультетів університетів. У лекціях подано інформацію про основні етапи розвитку генетики в світі та Україні, значення генетики та селекіії для розвитку сільського господарства, медицини, біотехнології, екології, спадковість і мінливість, перебіг генетичних процесів на всіх рівнях організації живої речовини, поняття про генетичний аналіз та його окремі методи. Видання є посібником із генетики з основами селекції для студентів біологічних факультетів університетів. До кожної лекції наведена тема, основні розділи, наприкінці розміщено глосарій генетичних термінів та список рекомендованої літератури.
Keywords: генетика; основи селекції; спадковість і мінливість; поняття про генетичний аналіз; перебіг генетичних процесів на всіх рівнях організації живої речовини; 575:631.527(075.8)