Роль міжнародних судових органів у вирішенні спорів, пов'язаних із договірними зобов'язаннями під час воєнного стану - Гайдак, Олександр Володимирович; Чубоха, Надія Федорівна; Божко, Дар'я Валеріївна (My University, 2024)
Стаття присвячена визначенню ролі міжнародних судових органів у вирішенні спо рів, пов’язаних із договірними зобов’язаннями в умовах воєнного стану. Метою наукової роз відки є дослідження ролі міжнародних судових органів у вирішенні спорів, пов’язаних із дого вірними зобов’язаннями під час воєнного стану. Визначено, що найуспішнішими міжнародни ми механізмами вирішення спорів між держа вами є ЄСПЛ, Міжнародний суд ООН, СОТ тощо. Регулювання функціонування договорів у разі збройного конфлікту спрямовано на мак симально можливу підтримку правовідносин між державами У подальших дослідженнях слід звернути особливу увагу на внесок міжнародних трибуналів у вирішення збройного конфлікту.
Keywords: договірні зобов’язання; воєнний стан; правові наслідки; міжнародні суди; арбітражні процедури; захист прав; юрисдикція конфліктів; врегулювання спорів; 341.9:341.645:[341.485 342.95+341.8]