Туристичне підприємство «************»: інноваційні підходи до рекламної діяльності та PR - Костів, Богдан Тарасович (My University, 2025)
Магістерська робота присвячена дослідженню рекламної діяльності та PR у туристичному бізнесі на прикладі туроператора «************». В роботі розглянуто теоретичні аспекти реклами та PR, проаналізовано інноваційні підходи у рекламній діяльності та оцінено їх ефективність. У першому розділі досліджено сутність, завдання та особливості реклами та PR у сфері туризму, а також представлено методику дослідження рекламної діяльності в туризмі. Другий розділ містить аналіз рекламної діяльності та PR туроператора «************». Розглянуто загальну характеристику підприємства, оцінено інноваційні підходи до реклами, Визначено, що завдяки комплексному підходу до реклами та PR, туроператор «************» продовжує залучати нових клієнтів та зміцнювати свою позицію на туристичному ринку. Обгрунтовано цільову програму впровадження інновацій у рекламу та PR туроператора «************», яка складається з декількох ключових етапів, що спрямовані на підвищення ефективності маркетингової стратегії та популяризації бренду серед потенційних клієнтів. У третьому розділі здійснено оцінку економічної, психологічної та соціальної ефективності рекламної діяльності, а також досліджено ефективність SMM-кампаній у PR-стратегії туроператора. Застосовано SWOT-аналіз який є важливим інструментом стратегічного планування, що дозволив оцінити поточний стан рекламної діяльності та PR туристичного підприємства, виявити його сильні та слабкі сторони, можливості для розвитку і потенційні загрози. За допомогою PEST-аналізу оцінили вплив зовнішнього середовища на рекламну діяльність і PR туристичного підприємства. Четвертий розділ присвячений удосконаленню рекламної діяльності та PR туристичного підприємства на основі інноваційних технологій. Особливу увагу приділено можливостям використання технології блокчейн у рекламних кампаніях та реалізації блокчейн-проєкту для підвищення ефективності PR. Результати дослідження підтверджують, що впровадження інноваційних технологій у рекламну діяльність та PR сприяє підвищенню конкурентоспроможності туристичного підприємства та його впізнаваності серед споживачів.
Keywords: PR; туристичний бізнес; інноваційні технології; блокчейн; маркетинг