Прагмакогнітивні особливості стереотипів як засобів маніпуляції у публіцистичному дискурсі - Киричук, Лариса Миколаївна; Kyrychuk, L. M. (Волин. нац. ун-т. ім. Лесі Українки, 2009)
У статті визначаються когнітивні і прагмасемантичні риси стереотипу, що зумовлюють використання його як елемента маніпуляції. Аналізуються контекстуальні умови, за яких стереотипи функціонують як маніпулеми, що формують імідж об’єкта повідомлення. Cognitive and pragmasemantic features of the stereotype that condition its use as an element of manipulation are pointed out in the article. The contextual conditions under which stereotypes function as image-building manipulemes are analysed.
Pragmacognitive Peculiarities of Stereotypes as Means of Publicistic Discourse
Keywords: маніпуляція; manipulation; стереотип; stereotype; публіцистичний дискурс; publicistic discourse