Об’єктно-орієнтоване програмування: конспект лекцій - Муляр, Вадим Петрович (My University, 2022)
У конспекті лекцій подано теоретичні основи об’єктно-орієнтованого програмування на мові Java. На конкретних прикладах розглянуто основні поняття і термінологію ООП та основні її принципи: інкапсуляцію, успадкування, поліморфізм та ін.
Для студентів ЗВО педагогічного та технічного спрямування, які вивчають дисципліни «Об’єктно-орієнтоване програмування», «Програмування на Java», «Проєктування і розробка користувацьких інтерфейсів», «Алгоритми і структури даних», «Комп’ютерна фізика», «Моделювання фізичних явищ і процесів», а також для тих, хто починає освоювати об’єктно-орієнтоване програмування.
Keywords: об'єктно-орієнтоване програмування; об'єкт; клас; поле; метод; інкапсуляція; успадкування; поліморфізм; 004.438(07)