Орудний прийменниковий відмінок як атрибутивна синтаксема - Гандзюк, Олександра Михайлівна; Handzyuk, O.M. (Донецький національний університет, 2005)
У статті аналізуються атрибутивні синтаксеми як структурно-семантичний компонет речення. Пояснюється поява атрибутивних функцій у системі відмінків. Наводяться приклади використання орудного прийменникового відмінка в ролі атрибутивної синтаксеми. Attributive syntaxems as structural-semantic components of the sentence are analised in the article. The appearance of attributive functions in the system of cases is explained. The examples of functioning of instrumental prepositional case in the role of attributive sytaxems are given.
Гандзюк Олександра Михайлівна - канд. філол. наук, доцент кафедри української мови Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: орудний відмінок; атрибут; атрибутивна синтаксема