Просторова модель як засіб творення образу нації (на матеріалі українських історичних романів про Петра Сагайдачного) - Прокіпчин, Світлана; Prokipchyn, Svitlana (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті розглянуто образ нації в історичних романах "Сагайдачний" Д.Мордовця, "Сагайдачний" А.Чайковського та "Людолови"З.Тулуб крізь призму просторової моделі. Особливу увагу зосереджено на історизмі, що визначає закони художнього світу творів.The image of the nation in historical novels "Sagaidachny" by A.Chaikovsky,"People catching" by Z.Tulub is analyzed in the article,using the spatian model.Particular attention is focused on historicism,which determines the laws of the fictional world of literary works.
Spatial model as a tool for creating the image of the nation (based on the Ukrainian historical novels about Peter Sagaidachny)
Keywords: історизм, простір, ппросторова модель, образ нації.; historicism, space, space model, the image of the nation.