Підвищення рівня рухової активності після інфаркту міокарда на амбулаторному етапі засобами телереабілітації - Тарасюк, Софія Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Програма телереабілітації на амбулаторному етапі передбачає дистанційне відстеження фізичної активності та загального стану пацієнта через спеціалізовані додатки або пристрої. Такі технології дозволяють фахівцям з реабілітації здійснювати моніторинг результатів реабілітації та коригувати план відновлення в реальному часі без необхідності фізичної присутності пацієнта в медичному закладі. Це значно знижує навантаження на медичні установи та дозволяє пацієнтам отримувати допомогу в комфортних для них умовах, не виходячи з дому. У програмі можуть бути включені онлайн-консультації з лікарями, психологічна підтримка, а також рекомендації щодо змін у режимі харчування та способі життя. Дослідження показують, що після впровадження телереабілітаційних програм пацієнти демонструють значне покращення рівня рухової активності, що підтверджується як об’єктивними фізичними тестами, так і самозвітами пацієнтів. Завдяки використанню технологій для моніторингу фізичних вправ та загального стану пацієнтів, стає можливим точніше коригувати навантаження та адаптувати програму відповідно до індивідуальних потреб. Це дозволяє зменшити ризик надмірних навантажень і сприяє більш ефективному відновленню. Більш того, пацієнти відзначають підвищену мотивацію та відчуття підтримки з боку медичних працівників через регулярні онлайн-консультації.
Keywords: рухова активність; телереабілітація; фізична терапія; інфаркт міокарда