Публічні фінанси країн Європейського Союзу - Карлін, Микола Іванович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У посібнику розкрито теоретичні основи формування і використання публічних фінансів у країнах Європейського Союзу. Значну увагу приділено особливостям функціонування публічних фінансів у «старих» країнах-членах ЄС, а також у нових країнах-членах Європейського Союзу з 2004 р. Навчальний посібник стане в нагоді студентам-економістам, а також міжнародникам, правникам, історикам, олітологам, соціологам, всім тим, хто зацікавлений у вивченні досвіду країн ЄС з реформування їхніх публічних фінансів.
Keywords: публічні фінанси «старих» країн-членів ЄС; практичні основи функціонування фінансових систем нових країн-членів ЄС; 336(075.8)