Феномен страху в поезіях С. Йовенко та Б. Ахмадуліної - Смаглій, Ілона Володимирівна; Smagliy I. (СНУ ім. Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано феномен страху в поезіях С. Йовенко і Б. Ахмадуліної, специфіка його худож¬нього вираження (спільне й відмінне). Осмислено характер поетичного виявлення страху, тривоги, фобій із позицій психології і психоаналізу.In the article was considered the phenomenon of fear in the poetry of S. Yovenko and B. Ahmadulina, specificity its art locution (general and different). Was comprehend the character of poetic eduction of fear, anxiety, phobias from position of psychology and psychoanalysis.
The Phenomenon of Fear in the Poetry of S. Yovenko and B. Ahmadulina
Keywords: порівняльний аналіз; метафора; страх; тривога; фобія; підсвідоме; сон; comparative analysis; metaphor; fear; anxiety; phobia; subconscious; dream