Потенціометричний сенсор для визначення фенілантранілової кислоти - Кормош, Жолт; Матвійчук, Оксана; Федосов, Сергій (СНУ, 2013)
Розроблено нову просту, швидку, чутливу й селективну потенціометричну методику визначення фенілан-транілової кислоти у розчинах. Описаний електрод базується на використанні іонного асоціату фенілантранілової кислоти з родаміном 6Ж, показує крутизну 75,5 мВ/рС у лінійному діапазоні 7∙10-4–1∙10-1 моль/л. Методика високоселективна щодо ряду неорганічних та органічних іонів та може бути застосована для визначення фенілантранілової кислоти у розчинах.
Keywords: іоноселективний електрод; родамін 6Ж; фенілантранілова кислота