Використання пастелі в станковому живописі: методичні рекомендації для студентів художньо-педагогічних спеціальностей педагогічних навчальних закладів - Берлач, Олександр Павлович; Чихурський, Анатолій Сергійович; Berlach, Oleksandr P.; Chykhurskyi, Anatolii S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Методичні рекомендації спрямовані на поглиблене вивчення технік станкового живопису відповідно до програми курсу та навчального плану. Автори дають практичні рекомендації по застосуванню методів роботи в малярстві та знайомить з використанням технічних прийомів роботи пастеллю. Адресовано для студентів напряму “Образотворче мистецтво”, педагогічних навчальних закладів. The methodical recommendations are aimed at in-depth study of easel painting techniques in accordance with the program of the course and curriculum. The authors give practical recommendations on the application of methods of work in painting and acquaints with the use of technical techniques of work with a pastel. Addressed to students directly "Fine Arts", pedagogical educational institutions.
Keywords: живопис пастеллю; тонування акварельного паперу