Проблеми фізичної реабілітації підлітків із порушенням слуху, які мають дефекти постави - Альошина, Алла; Aleshina, Alla (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
В Україні спостерігається зростання кількості інвалідів, значну частину яких становлять діти з порушенням слуху. Існують проблеми, повʼязані з фізичною реабілітацією цього контингенту: затримка фізичного й моторного розвитку, зниження фізичних якостей, деформації опорно-рухового апарату та ін. Завдання роботи – аналіз науково-методичної літератури, присвяченої фізичній реабілітації дітей із порушенням слуху. Установлено, що програми, розроблені для дітей із порушенням слуху, недостатньо уваги приділяють профілактиці та корекції порушень постави. Зроблено висновок, що існує необхідність проведення наукових досліджень у напрямі розробки програм, які враховують функціональний стан опорно-рухового апарату дітей із порушенням слуху, а зокрема – хребта. In Ukraine there is an increasing amount of disabled people. Considerable part of them is presented by children with hearing impairment. There are problems related to the physical rehabilitation of this contingent : delay of physical and agile development, decline of physical properties, deformation of locomotorium apparatus and others. The task of the work is to analyse the scientific and methodical literature devoted to physical rehabilitation of children with hearing impairment. It is determined that the programs that are worked out for children with hearing impairment don’t pay enough attention to the prophylaxis and correction of posture violations. The author makes the conclusion, that there is a necessity in realization of scientific researches in the direction of programs development which take into account locomotorium functional state of children with hearing impairment, and in particular, spine.
Physical Rehabilitation Problems of Teenagers Suffering From Hearing Impairment, that have Defects of Posture
Keywords: середній шкільний вік; порушення слуху; деформація хребта; фізична реабілітація; middle school age; hearing impairment; deformation of spine; physical rehabilitation