Огляд хмарних сервісів для побудови ER-діаграм - Стельмащук, Роман Юрійович; Булатецька, Леся Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
В даній роботі було розглянуто доступні безкоштовні інструменти для побудови ER-діаграм. Такими інструментами можуть бути хмарні сервіси: Dbdesigner.net, Lucidchar, Draw.io, QuickDBD, Valentina, Gen My Model, Toad Data Modeler, SQL DBM, Erwin Data Modeler, dbdiagram.io, ERDPlus, DrawSQL. Усі ресурси є безкоштовними або мають обмежені можливостями за певних умов але при цьому мають достатньо функціоналу для навчання. Дозволяють легко наочно представляти структуру баз даних і будувати ER-діаграми онлайн. Більшість сервісів надають можливість спільної роботи над проектом, що дає можливість здобувачам працювати в парах і невеликих групах. Також більшість з них дозволяють генерувати сценарій SQL для різних баз даних та автоматично згенерувати ER-діаграму, маючи SQL сценарій.
Keywords: база даних; хмарні сервіси; ER-діаграма