Лінгвокраїнознавство - Дейнека, Людмила Панасівна; Авдєєнко, Тетяна Євгенівна (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки; кафедра англійської філолології, Бібліотека, 2014)
Мета бібліографічного покажчика – з найбільшою повнотою подати бібліографічну інформацію з навчальної дисципліни «Лінгвокраїнознавство», яка викладається у Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки (Філологія, мова та література (англійська)) для забезпечення навчальної і науково-дослідної роботи студентів. Бібліографічні матеріали згруповано за розділами: І. Лінгвокраїнознавство як аспект лінгвокультурологічного опису англійських етноспецифічних одиниць. 1. Статус лінгвокраїнознавства на сучасному етапі лінгвістичного знання. 2. Номінативні одиниці як джерела та носії національної семантики 3. Особливості функціонування англійських мовних реалій у сучасному англомовному середовищі. ІІ. Особливості проблем перекладу англійських мовних реалій та їх систематизації. 4. Проблеми передачі англійських мовних реалій з урахуванням ступеня їх еквівалентності 5. Класифікація американських мовних реалій за семантичним критерієм. Розміщення джерел у межах розділів – за алфавітом прізвищ авторів або за назвою документа. Позиції пронумеровані. Всі описи мають шифр, що полегшить пошук літератури. Література, яка вміщена в покажчику, є наявною у фондах бібліотеки. Підбір завершено у березні 2014 р. Рекомендовано для викладачів, студентів.
Keywords: лінгвокраїнознавство; бібліографічні видання; 81я1