Створення цифрового контенту – необхідна передумова сучасної освіти - Петрович, Валентина Василівна (My University, 2025)
У статті розглянуто актуальність та значимість цифровізації суспільства та освітнього простору у закладах вищої освіти України, впровадження технологій цифрової візуалізації навчального контенту в освітній процес та їх вплив на результативність навчання. Зазначена необхідність підвищення рівня цифрової компетентності всіх учасників освітнього процесу, яка охоплює технічну безпеку, інформаційну грамотність, критичне мислення, комунікацію в цифровому освітньому середовищі, створення цифрового контенту, співпрацю, навчання та самонавчання.
Keywords: цифровізація суспільства; трансформація освіти; інформаційне забезпечення; дистанційна освіта; цифрові компетентності; 330.004-044.92: 378.018.43