Навчання здоров'я: просвітницька робота з підлітками щодо збереження, розвитку та зміцнення репродуктивного здоров'я: навч-метод. посібник - Зимівець, Наталія Володимирівна; Петрович, Валерий Степанович; Закусило, Оксана Юріївна; Petrovych, Valerii S.; Zakusylo, Oksana Yu.; Zymivets, Nataliia V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У посібнику висвітлено філософський, соціальний та соціально-педагогічний аспекти проблеми репродуктивного здоров'я підлітків та молоді. Підтримка здорового способу життя трактується не тільки крізь призму індивідуума, але й груп та спільнот. Видання допоможе студентам вищих педагогічних закладів I- IV рівнів акредитації краще засвоїти розділи, що стосуються громадського й репродуктивного здоров'я навчальних дисциплін "Технології соціально-педагогічної діяльності", "Методика формування здорового способу життя", "Основи громадського здоров'я". Для шкільних психологів, соціальних педагогів, працівників центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, слухачів курсів підвищення кваліфікації, представників громадських організацій, котрі займаються цією проблематикою.
Keywords: підлітки; репродуктивне здоров’я; здоровий спосіб життя