Вплив показників тактичного мислення на ефективність ігрової діяльності футболісток із різним рівнем нейродинамічних функцій - Супрунович, В; Suprunovich, V (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто проблему впливу показників тактичного мислення на ефективність ігрової діяльності футболісток у процесі його вдосконалення. Установлено фактори найбільшого впливу на ефективність тактичного мислення футболісток 16–20 років, за якими проведено розподіл на експериментальні групи для перевірки навчальної методики підвищення рівня тактичного мислення. Виявлено, що коефіцієнти ефективності тактичного мислення та ігрової діяльності в нападі й захисті в процесі педагогічного експерименту істотно покращувались у футболісток із середнім та вищим від середнього рівнями ФРНП. The article considers the problem of intercommunication between indexes of tactical thinking and efficiency of female footballer’s playing activity in the process of their improvement. The factors of most influence on efficiency of tactical thinking of female footballer’s playing at age of 16–20 were set after which were done distributing on experimental groups for verification of educational method of increase of level of tactical thinking. As a resultwe have discovered that the coefficients of efficiency of tactical thinking and playing activity in an attack and defence during pedagogical experiment substantially got better for female footballer’s with the middle and above average level of functional mobility of neural processes.
Influence of Rate of Tactical Thinking on Efficiency of Female Footballer’s Playing Activity With Different Level of Neurodynamic Functions
Keywords: тактичне мислення; нейродинамічні функції; ефективність ігрової діяльності; футболісти; tactical thinking; neurodynamics functions; efficiency of playing activity; football players