Переклад як джерело інформації - Харкевич, Галина Іліодорівна (My University, 2025)
Переклад є одним із найважливіших видів мовної діяльності, володіння яким необхідно для повноцінної роботи представників різноманітних сфер діяльності. Переклад сьогодні є найперспективнішим засобом подолання існуючих мовних бар’єрів. У тій же мірі, що й iнформацiйний пошук, переклад наукової, технічної, ділової, правової документації з однієї мови на іншу є невід’ємною частиною науково-технічного прогресу. Про це свідчить постійне розширення ринку перекладу, масштаби підготовки перекладачів у різних країнах, а також розробка і впровадження у сферу перекладу систем автоматизованого перекладу.
Keywords: перекладацька діяльність; переклад тексту; вільний переклад; автоматизований переклад