Інформаційний вимір україно-російського транскордонного співробітництва - Тихомирова, Євгенія Борисівна; Tykhomyrova, E. B. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Інститут міжнародних відносин, 2013)
У статті розглядаються проблеми інформаційної підтримки україно-російського прикордонного співробітництва, тенденції інформаційної політики єврорегіонів на рівні відповідних прикордонних областей та районів, зокрема обмін інформацією з допомогою веб-сторінок, публікації у ЗМІ, Автор стверджує, що тут активно застосовуються традиційні і новітні інформаційні технології, поширюється інформація не лише про загальні характеристики щодо єврорегіонів, але й про конкретні економічні, інвестиційні й торговельні пропозиції, розміщуються посилання на сайти провідних організацій та установ регіону, здійснюється адресна розсилка інформаційних матеріалів.
Тихомирова Євгенія Борисівна - доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри міжнародної інформації Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: пострадянські республіки; СНД; Східнослов’янський пояс транскордонного співробітництва; інформаційний вимір