Міжнародний ринок туристичних послуг Польщі: реалії та перспективи розвитку - Чир, Надія Вікторівна; Мельник, Андрій Васильович; Єрко, Ірина Володимирівна (Луцький національний технічний університет, 2019)
Польща як туристична дестинація активно завойовує позиції на міжнародному туристичному ринку, про що свідчить зростаючий інтерес іноземних туристів, а також стабільне підвищення рівня туристичних прибуттів та прибутків від міжнародного туризму впродовж останніх років. Тому питання, пов’язані з оцінкою туристичного потенціалу, його ефективного використання під час формування та реалізації туристичного продукту, особливості розвитку туристичного ринку в досліджуваній країні набуває особливої актуальності. Дослідження присвячене аналізу сучасних тенденцій розвитку міжнародного туризу в Республіці Польща, спеціалізації її рекреаційного господарства. Виділені складові туристично-рекреаційного потенціалу, на основі яких розвиваються галузі спеціалізації рекреаційного господарства Польщі.
Keywords: Польща; туристичні ресурси; туризм; туристичний об’єкт; туристичні послуги