Дослідження багатошарового поселення Гнідавська Гірка біля Луцька у 2010 році - Златогорський, Олексій Євгенович; Бардецький, Андрій; Zlatohorskyi, Oleksii Ye.; Bardetskyi, Andrii (Рівненський обласний краєзнавчий музей, 2011)
У статті проаналізовано результати досліджень експедиції ДП "Волинські старожитності" на багатошаровому поселенні Гнідавська Гірка с. Рованці: розкрито площу 618 кв.м., виявлено і досліджено 94 археологічних об'єкта від епохи неоліту до пізнього середньовіччя.
Keywords: Рованці; Гнідавська Гірка; волино-люблінська культура; культура лінійно-стрічкової кераміки; Фітцке; "Волинські старожитності"