Сучасна парадигма фінансової безпеки акціонерних товариств - Стащук, Олена Володимирівна (Тернопільський національний економічний університет, 2018)
Досліджено теоретичні основи забезпечення фінансової безпеки акціонерних товариств в Україні. Систематизовано загрози, що впливають на стан фінансової безпеки корпоративних структур. Удосконалено методологічну основу наукового пізнання фінансової безпеки акціонерних товариств. Проведено інтегральний аналіз стану фінансової безпеки провідних підприємств машинобудування в Україні. Розроблено науково-методичні положення та практичні рекомендації щодо забезпечення фінансової безпеки акціонерних товариств і створення системи протидії загрозам. Виокремлено домінанти фінансової безпеки підприємств акціонерної форми власності.
Keywords: фінансова безпека; акціонерні товариства; загрози й домінанти фінансової безпеки; методологія; управління фінансовою безпекою; інтегральна оцінка; фінансова безпека; корпоративні фінанси та управління; G3; 336-049.5:334.722.8