Типи вербальних зв’язків в асоціативних полях рекламної лексики - Денисевич, Олена; Denysevych, Olena (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
За результатами вільного асоціативного експерименту проаналізовано реакції на 105 слів-стимулів рекламної лексики за типами вербальних зв’язків. Визначено 11 типів реакцій в асоціативних полях: парадигматичні, синтагматичні, тематичні, словотвірні, граматичні, фонетичні, власні назви, абре- віатури, ремінісцентні, емоційно-оцінні, іншомовні. Завдяки такому підходу враховуються різні аспекти зв’язку між стимулом та реакцією: граматичний, смисловий та формальний. In this article the reactions to 105 stimuli of vocabulary of advertising in associative field as a result of free associative experiment is analyzed according to verbal connections. Defined 11 types of reactions: paradigmatic, syntagmatic, thematic, word building, grammar, phonetic, proper names, abbreviations, quotes, emotional evaluation, foreign in the associations fields. Due to this approach various aspects of the relationships between stimulus and reaction: grammatical, semantic and formal are taken into account.
The Types of Verbal Connections in Associative Fields of Vocabulary of Advertising
Keywords: асоціація; реакція; слово-стимул; вільний асоціативний експеримент; асоціативне поле; рекламна лексика; association; reaction; stimulus; free associative experiment; associative field; vocabulary of advertising