Любовно-еротична тематика в автобіографічному романі В.Сосюри "Третя Рота" ОГРАФІЧНОМУ РОМАНІ В. СОСЮРИ “ТРЕТЯ РОТА” - Колошук, Надія Георгіївна; Koloshuk, Nadiia G. (Бердянський державний педагогічний університет, 2013)
У статті йдеться про любовні мотиви в “автобіографічному романі” В. Сосюри “Третя Рота”. Він створив унікальний документальний образ сучасної йому епохи. Любовно-еротичний дискурс радянського часу в Україні неможливо уявити без лірики Сосюри і без його автобіографічної прози, яка своєю приземленістю й конкретикою робить образ достовірнішим, але й глибшим, багатограннішим, яскравішим, дезавуює кітчеву патетику любовної теми. “Третя Рота”– Поетів заповіт світові від щирого й відкритого серця.
Love-erotic theme in the autobiographical novel “Tretia Rota” by V. Sosiura.
Любовно-эротическая тематика в автобиографическом романе В. Сосюры “Третья Рота”
The article deals with the love motifs in the “autobiographical novel” by V. Sosiura “Tretia Rota”. He created a unique documentary image of his epoch. It’s impossible to imagine love-erotic discourse of Soviet times in Ukraine without Sosiur’s lyrics and his autobiographical prose which makes this image more factual, deeper, many-sided and brighter by its landed reality and disavows the pathetic of love lyrics.
Keywords: В.Сосюра; "Третя Рота"; любовно-еротичний дискурс; мемуаристика; автобіографічний роман; мотив, стиль; деталь; епізод; персонаж; V. Sosiura; “Tretia Rota” by V. Sosiura; autobiographical novel; love-erotic discourse; Soviet memoirs; motif, style; detail; episode; character