Бізнес-моделі циркулярної економіки: переваги та особливості - Щерба, Нікіта; Shcherba, Nikita (Луцьк : Вежа-Друк, 2023)
Сучасні реалії все більше доводять необхідність відмови від економіки лінійного типу, яка заснована на моделі «взяти-зробитивикинути», що приводить до зростання кількості відходів та збільшення використання природних ресурсів. Така модель через суттєвий негативний вплив на стійкість екосистем становить загрозу для збереження навколишнього середовища. У звʼязку з цим зʼявилася потреба в інноваційних бізнес-моделях, спрямованих на ефективне використання ресурсів та зменшення кількості відходів. Одним з шляхів є використання моделей циркулярної економіки, яка стала досить популярною останніми роками
Business models of the circular economy: advantages and features
Keywords: циркулярна економіка; циркулярні бізнес-моделі; бізнес-моделі; 330.34