Моніторингові знання та моніторингові вміння як основа моніторингової компетентності суб"єктів виховної роботи у вищому навчальному закладі - Дурманенко, Оксана Леонідівна; Durmanenko, Oksana L.; Новосілець, Олена; Novosilets, O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Ефективність моніторингу організації виховної роботи залежить від наявності в його суб’єктів системи усвідомлених моніторингових знань (сутність, методи й алгоритм проведення моніторингу); досконалого володіння суб’єктами моніторинговими уміннями (наявність практичних умінь проведення моніторингу). Глибокі моніторингові знання та моніторингові вміння сприяють формуванню компетентності суб’єктів моніторингу, що, своєю чергою, забезпечує результативну моніторингову діяльність – практичну реалізацію ефективного моніторингу організації виховної роботи. Effectiveness of monitoring of educational work depends on the availability of its individuals perceived monitoring system knowledge (nature, methods and algorithm monitoring), fluency individuals monitoring skills (practical skills availability monitoring). Deep knowledge of monitoring and monitoring skills contribute to the formation of competence individuals of monitoring, which ensures effective monitoring activities − the practical implementation of effective monitoring of educational work.
Monitoring knowledge and monitoring skills as the basis of monitoring competence of educational work in higher education
Keywords: моніторинг; моніторинг організації виховної роботи; вищий навчальний заклад; моніторингові знання; моніторингові вміння; моніторингова компетентність; monitoring; monitoring of educational work; higher education institutions; monitoring knowledge; skills monitoring; monitoring competence