Основи гідроекології: теорія й практика - Боярин, Марія Володимирівна; Нетробчук, Ірина Марківна; Boiaryn, Mariia V.; Netrobchuk, Iryna M. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2016)
У навчальному посібнику розглянуто теоретичні й методичні питання основ гідроекології: гідросфера як середовище життя; водні екосистеми; антропогенний вплив на водні екосистеми та охорона гідробіонтів. Головну увагу приділено найновішим досягненням сучасної гідроекології. Навчальний посібник написано відповідно до програми курсу. Для студентів вищих навчальних закладів, викладачів.
Keywords: Гідросфера; Світовий океан; Типи континентальних водних об’єктів; Абіотичні чинники гідросфери; Водна екосистема; Рослинні індикатори