Поширеність ожиріння у хворих після ішемічного інсульту у резидуальний період захворювання - Олійник, Я. Г.; Сітовський, Андрій Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Ожиріння, в тому числі його абдомінальний тип, як важливий фактор ризику виникнення ускладнень кардіваскулярної патології, частіше спостерігається серед осіб жіночої статі. Зокрема, у хворих після ішемічного інсульту на амбулаторному етапі реабілітації виявлено значний відсоток осіб з ожирінням: 55,56 % жінок та 44,44 % чоловіків. У 61,17 % хворих реєструється абдомінальний тип ожиріння та відмічено більший його відсоток у жінок порівняно з чоловіками (82,35 % та 44,81 % відповідно).
Keywords: Поширеність; ожиріння; ішемічний інсульт