Психологія девіантної особистості - Гошовський, Ярослав Олександрович; Гошовська, Дарія Тарасівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Предметом освітнього компонента (ОК) «Психологія девіантної особистості» є система науково-психологічних знань про теоретико-методологічні підходи до вивчення особливостей процесу взаємодії людини із соціодовкіллям, що детермінований її індивідуальними особливостями та внутрішньою активністю, яка проявляється у формі зовнішніх дій і вчинків; методи вивчення законів і закономірностей, форм і типів поведінки, яка відхиляється від загальновизнаних норм, її психопрофілактики й психокорекції.
Keywords: делінквентна поведінка; адиктивна поведінка; дромоманія; гемблінг; клептоманія