Основна іноземна мова (німецька) : програма нормативної навчальної дисципліни " - Козак, Софія Веніамінівна; Kozak, Sofia V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Представлена програма розроблена на основі вимог ступеневої освіти та положень діалогічної освітньої концепції, яка передбачає рівномірну і рівноправну взаємодію усіх учасників навчального процесу, а також взаємну обумовленість і багатоманітні динамічні зв'язки всіх компонентів навчально-методичної системи. Крім того, програма містить конкретні вимоги щодо знань та комунікативних умінь студента після закінчення вивчення даної навчальної дисципліни. Оволодіння німецькою мовою розглядається як здобуття студентами ряду компетенцій, які поряд з навчанням іншомовного спілкування передбачають усвідомлення зв’язків між власною та іноземною культурами, розвиток та активацію міжфахового мислення, а також формування навичок та вмінь автономного навчання.
Програма навчальної дисципліни «ОСНОВНА ІНОЗЕМНА МОВА» підготовки бакалавра (на базі диплома молодшого спеціаліста), галузі знань 01 Освіта, спеціальності 014 Середня освіта (Німецька мова), за освітньої програмою Німецька мова