Структура популяцій клена гостролистого в умовах Кролевецько-Глухівського геоботанічного району - Дегтярьов, Влад; Dehtiarov, Vladislav (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Розглянуто онтогенетичну структуру ценопопуляцій Acer platanoides у дев’яти угрупованнях лісової рослинності, типових для Кролевецько-Глухівського геоботанічного району. Визначено характерні ознаки онто- генетичних спектрів Acer platanoides в умовах Кролевецько-Глухівського геоботанічного району. Установлено основні тенденції щодо зміни стану ценопопуляцій та їхніх онтогенетичних характеристик в умовах Кролевецько-Глухівського геоботанічного району.Acer platanoides in nine forest phytocenoses, typical of the Krolevetsky-Glukhovski geo-botanical districts. Characteristic features of Acer platanoides ontogenetic spectrum in terms of this district.
Considered Ontogenetic Structure Cenopopulations
Keywords: популяції; лісові фітоценози; клен гостролистий; Кролевецько-Глухівський геоботанічний район; population; forest phytocenosises population; Acer platanoides; Krolevetsky-Glukhiv geobotanic region