Вплив фактору сезонності на обіг препаратів імуностимулювальної дії - Кузьмич, Тетяна Ігорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Сучасний фармацевтичний ринок насичений препаратами, що активно використовуються хворими з метою самопрофілактики та самолікування. До них належать такі, що впливають на імунну систему як в цілому, так і на окремі її ланки. Лікарські засоби з імуностимулювальними властивостями змушують організм виробляти додаткові імунні клітини і підтримують у належному стані імунний захист. Актуальним питанням на сьогодні є аналіз ринку, попиту на такі препарати. Основу наукового пошуку та дослідження в цілому складають: аналіз рівня споживацьких потреб, формування попиту залежно від ряду чинників, в т.ч. сезонних факторів, частота призначення лікарем та використання з метою самолікування. Розуміння ж сезонних факторів допомагає спрогнозувати споживацькі потреби протягом року в конкретних препаратах.
Keywords: лікарські засоби; імуностимулювальна дія; потреба в лікарських засобах; фактор сезонності