Поезії в прозі Поля Верлена та Марка Черемшини: жанрово-стилістичний аспект - Бігун, Ольга; Bihun, Olha (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Висвітлено стилістичну специфіку жанру поезії в прозі у французькій та українській літературах. Шляхом компаративного зіставлення мініатюр „Моя донька” Поля Верлена та „Вона” Марка Черемшини розкрито низку спільних і відмінних стилістичних засобів, зокрема на тематологічному, морфологічному, композиційному та семантичному рівнях. The article „Poems in prose by Verlaine and Cheremshyna: the genre and stylistic aspects” by Olga Bigun deals with stylistic peculiarities of poem in prose genre in French and Ukrainian literature. By means of comparative comparison of poem in prose „My daughter” by Verlaine and poem in prose „She” by Cheremshyna the common and different stylistic features on the morphological, thematic, contexture, semantic levels are elucidated.
Poetries are in Prose of Paul Verlena and Mark Cheremshini: Genre-Stylistic Aspect.
Keywords: поезія в прозі; poem in prose; жанр; genre; засоби синтаксично-стилістичного увиразнення; means of syntactic and stylistic representations; Поль Верлен; Paul Verlaine; Марко Черемшина; Marko Cheremshyna