Біорізноманіття ґрунтової мезофауни ялинових лісів Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща». - Шкуренко, Ольга; Сухомлін, Катерина Борисівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Дослідження мезофауни ялинових лісів Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» показало високу різноманітність тварин, що проживають у ґрунтах, серед яких домінують комахи, колемболи, кліщі та павуки. Виявлено значну варіативність структури фауни залежно від екологічних умов у різних ділянках природного парку. Отримані результати свідчать про важливість збереження ялинових лісів для підтримки біорізноманітності та екологічної стійкості цих унікальних екосистем.
Keywords: Ківерцівський НПП "Цуманська пуща"; біорізноманіття; ґрунтова мезофауна; ялинові ліси; 33