Експериментальна психологія - Павлюк, Тетяна Миколаївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою вивчення навчальної дисципліни «Експериментальна психологія» є оволодіння знаннями, а також набуття вмінь і навичок експериментального дослідження психіки. Згідно з цим намагаємося розв’язати такі завдання: розкрити особливості становлення і розвитку експериментального методу в психології; висвітлити типи, основні етапи й умови проведення експериментального методу дослідження психіки; навчити студентів здійснювати аналіз методологічного апарату психологічних досліджень, аналізувати та оцінювати валідність проведених психологічних експериментів, достовірність отриманих результатів і можливість їхнього застосування у психологічній практиці; сформувати у студентів навички й уміння експериментального, квазіекспериментального та кореляційного дослідження психіки.
Keywords: експериментальна психологія; експеримент; квазіексперимент; кореляційне дослідження; методологія науки; наукова проблема; наукова гіпотеза; експериметальна гіпотеза