Стан фізичного здоров’я підлітків залежно від місця проживання - Дмитроца, Олена; Швайко, Світлана; Трофим’як, Юрій; Shvayko, Svitlana; Dmytrotsa, Olena; Trofymyak, Yuri (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Вивчено особливості фізичного здоров’я школярів підліткового віку, що проживають у міській та сіль- ській місцевості. У результаті дослідження встановлено, що рівень фізичного здоров’я відповідає середньому; високий рівень фізичного здоров’я на початку підліткового віку спостерігається у школярів аграрної зони, з деякою перевагою у хлопців; до завершення підліткового віку високий рівень фізичного розвитку фіксується менше. Загалом, частка осіб з високим рівнем фізичного здоров’я більша серед хлопців аграрної зони. Here are studied features of the physical health of teenagers living in urban and rural areas after the study it was found that the level of physical health corresponds to the average; higher level of physical health in early teen years is characteristic for schoolchildren living in agricultural area, mostly for males; untill the end of teen age, a high level of physical development occurs more seldom. In general, the the proportion of people with a high level of physical health is higher among boys living in the agricultural area.
Teenagers physical health state depending of residence
Keywords: фізичний розвиток; фізичне здоров’я; антропометричний показник; місце проживання; physical development; physical health; anthropometric characteristics; location