Тьюторінг і психологічний супровід в соціальних інституціях - Вічалковська, Наталія Калинівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Курс «Тьюторінг і психологічний супровід в соціальних інституціях» належить до циклу гуманітарних дисциплін, пов’язаних з пізнанням використання прикладних технік тьюторинга як компетентнісного підходу у психологічній діяльності спрямованій на всебічний розвиток підопічного. Кожна людина має потенціал, який не завжди ми бачимо, але який може розкритися тільки в певних умовах. Предметом вивчення навчальної дисципліни є тьюторінг: психологічний супровід в соціальних інституціях. Мета курсу «Тьюторінг: психологічний супровід в соціальних інституціях» – сформувати у студентів поняття про найбільш поширені моделі сучасних підходів для роботи у галузі психологічного супроводу в соціальних інституціях. Завдання полягають у тому, щоб навчити студентів оволодіти базовими теоретичними поняттями навчальної дисципліни, знати, що основою тьюторингу є не тільки досягнення мети, поставленої перед учнем, але й визначення способів її досягнення та усвідомлено приймати на себе відповідальність за всі можливі наслідки свого вільного вибору а завдання тьютора: направляти і мотивувати підопічного на досягнення мети.
Keywords: психологічний супровід; моделі психолого-педагогічного супроводу дітей; соціальні інституції