Лексикологія : програма нормативної навчальної дисципліни - Єфремова, Наталія Володимирівна; Yefremova, Nataliia V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою теоретичного курсу “Лексикологія” – дати необхідну суму знань, які теоретично узагальнюють і систематизують відомості про походження, розвиток і вживання словникового складу сучасної англійської мови і тим самим піднести рівень підготовки студентів з теорії мови, що сприятиме науковому розумінню теоретичних основ вивчення лексики як системи та сучасних методів лінгвістичних досліджень на рівні сучасного статусу науки про мову, що уможливить закласти теоретичні основи розуміння мови як інтегрованої сигніфікативної одиниці, що постійно розвивається.
Програма навчальної дисципліни «Лексикологія» призначена для підготовки студентів ІІІ курсу за спеціальностями 035 Філологія/014 Середня освіта, за освітніми програмами Мова і література (англійська). Переклад/Прикладна лінгвістика/Англійська мова денної та заочної форм навчання.
Keywords: словниковий склад англійської мови; лексична одиниця; морфемна й семантична структура; способи творення; лексико-семантична класифікація; стилістичні особливості