Адресованість в офіційному та неофіційному англомовному дискурсі (комунікативно-прагматичний аналіз) - Карпчук, Наталія Петрівна; Karpchuk, Nataliia P. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2006)
Вивчаються комунікативно-прагматичні характеристики категорії адресованості в офіційному та неофіційному дискурсах на матеріалі малих текстів, а саме: вступної статті законодавчого дискурсу, вступу науково-технічної статті (офіційний дискурс), дискурсу анекдоту (неофіційний дискурс). У роботі представлено власне трактування поняття «модель адресата» та її типологічні властивості, побудовано моделі адресата офіційного й неофіційного дискурсів і власні моделі міжсуб’єктної інтеракції в межах офіційного та неофіційного дискурсів. Для науковців, викладачів, аспірантів, студентів філологічних факультетів.
Keywords: дискурс; адресованість; адресант; адресат; міжсуб'єктна інтеракція