Реалізація публічної політики в Україні в умовах державно-громадського діалогу - Горбач, Тетяна Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У магістерській роботі висвітлено важливість упровадження державно-громадського діалогу у процесі формування публічної політики, що є необхідною передумовою для досягнення цілей розвитку суспільства. Зосереджено увагу на ефективності управління та основних засадах реалізації публічної політики в Україні в умовах державно-громадського діалогу. Робота розглядає актуальність теми у контексті кардинальних змін в політичній, економічній, соціальній та культурній сферах людської діяльності. Автор зазначає, що ці зміни зумовлені запровадженням нових підходів і методів до організації державно-громадського діалогу. У вступі обґрунтовано актуальність теми, встановлено мету та завдання, а також визначено об’єкт, предмет та методи дослідження, охарактеризовано стан наукової розробки проблеми, наукову новизну дослідження та практичне значення наукових результатів, описано джерельну базу. У першому розділі розглядаються теоретичні засади державно-громадського діалогу, зокрема його значення у процесі формування публічної політики та етапи побудови нової моделі державного управління на основі діалогу держави і громадськості в Україні. У другому розділі увага зосереджується на важливості функціонального виміру державно-громадського діалогу в українському суспільстві. Тут висвітлюються питання державно-громадський діалог з огляду суб’єктних і об’єктних зворотніх зв’язків, його сучасний стан в Україні. Третій розділ розглядає практичні аспекти впровадження та розвитку державно-громадського діалогу в сучасному українському суспільстві. Тут знаходять відображення проблеми організації державно-громадського діалогу на місцевому рівні та шляхи вдосконалення зв’язків держави і громадськості в Україні. Результатом наукового дослідження є висновки, які висвітлюють аналіз викладеного змісту усіх поставлених завдань
Keywords: публічна політика; державне управління; державно-громадський діалог; державні органи влади; громадськість