Альтернативні принципи спілкування - Козлова, О. С.; Kozlova, O. S. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті основну увагу зосереджено на принципах спілкування, які ще недостатньо досліджені з погляду прагмалінгвістики, але основний акцент зроблено на основні принципи кооперації Г. П. Грайса та принципи ввічливості С. Левінсона, П. Брауна та Дж. Ліча. Розглянуто класичні та альтернативні принципи спілкування, які суттєво поглиблюють наше поняття щодо комунікативних правил в англійському діалогічному мовленні. The main attention in the paper was focused on the principles of communication notably on classical ones (the Politeness Principle and the Principle of Cooperation) and alternative ones (the Rationality Principle, the Principle of Relevance, of Optimization, of Clarity, of Relevant Behaviour, Clemency and Generosity). Sometimes some of these modem principles inherit the classical ones and sometimes supplement that helps us to analyze the dialogues.
Alternative Principles of Communication
Keywords: великодушність; generosity; максима; maxim; принцип спілкування; communicative principles