Комунікативна компетенція публіциста як основа формування мовленнєвої стратегії в сучасній театральній журналістиці - Галацька, Валентина Л.; Galatska, V. L. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті йдеться про особливості формування комунікативної компетенції автора в театральній журналістиці періоду Української Незалежності, яка є ключовою для створення мовленнєвої стратегії у публіцистичному дискурсі сценічного буття. У цьому аспекті здійснюється аналіз адекватних аналітичних жанрів театральної публіцистики (рецензія, огляд). The article deals with the peculiarities of the formation of the author’s communication competence in the theatre reviews of the period of the Ukrainian Independence which is of the most importance for the creation of the communicative strategy in the publicity reflection of the scene being. In this aspect the adequate genres of the theatre review (opinion, essay) are analyzed.
The Communicative Competence of the Publicist on the Base of the Formation of the Discourse in the Modern Theatre Reviews
Keywords: комунікативна компетенція; communicative competence; стратегія; communicative strategy; жанр; genre; прийом; device; комунікативний хід; communicative act