Музейна етика - Чибирак, Світлана Вікторівна; Chybyrak, Svitlana V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Програма навчальної дисципліни “Музейна етика”, складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки студентів спеціальності 8.02010301 “Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури”. Предметом вивчення навчальної дисципліни є мораль музейного працівника як спосіб взаємодії з іншими людьми, із соціальним та природним світом; а також тенденції та закономірності становлення й розвитку музейної етики. Міждисциплінарні зв’язки з суспільними та гуманітарними науками: філософією, культурологією, історією, пам’яткознавством, музеєзнавством, лінгвістикою та ін.
Keywords: етика; професійна етика музейного працівника