Соціально-економічні чинники розвитку міста Луцька впродовж 1991‒2024 років - Слащук, Андрій Миколайович; Трофимчук, Денис Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Луцьк як адміністративний, економічний та культурний центр Волинської області впродовж 1991–2024 років зазнав значних трансформацій, зумовлених соціально-економічними чинниками. Цей період охоплює становлення України як незалежної держави, економічні кризи, реформи, війну та спроби інтеграції в європейський простір. З 1991 р. після здобуття Україною незалежності місто Луцьк розпочало новий етап свого розвитку, зумовлений трансформацією політичної системи, переходом до ринкової економіки та змінами в соціальній структурі населення. Усі перераховані чинники суттєво вплинули на його сучасний стан.
Keywords: місто Луцьк; Волинська область; сталий розвиток; соціально-економічний розвиток; 911.373(477.82)