Конструювання змісту, особливостей та рівнів вимірювання релігійності (за даними емпіричного соціологічного дослідження) - Сальнікова, Світлана Анатоліївна; Сальникова, Светлана Анатольевна; Salnikova, Svitlana (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України"; "Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка"., 2010)
У статті здійснено аналіз релігійності як певного багаторівневого поняття, тобто на рівні його змістовного наповнення, на рівні кількісних показників релігійності, а також на рівні взаємозв’язків з іншими показниками. Результати реалізації багаторівневого підходу до вимірювання релігійності базуються на даних емпіричного соціологічного дослідження, проведеного у м. Луцьку. В статье произведен анализ религиозности как некоторого многомерного понятия, то есть на уровне его содержательного наполнения, на уровне количественных показателей религиозности, а также на уровне взаимосвязей с другими показателями. Результаты реализации многомерного подхода к измерению религиозности базируются на данных эмпирического социологического исследования, проведенного в городе Луцке. The article analyzes the religion as a multilevel notion is at the level of its content, at the level of quantitative indicators of religiosity, as well as correlations with other indicators. Results of maintence of multilevel approach to the measurement of religiosity based on empirical data of sociological study in Lutsk.
Конструирование содержания, особенностей и уровней религиозности (по данным эмпирического социологического исследования)
Constructing the content, characteristics and levels of measuring the religiosity (according to empirical sociological research)
Keywords: релігійність; религиозность; religiosity; релігійні практики; религиозные практики; religious practices; релігійне знання; религиозное знание; religious knowledge; релігійна віра; религиозная вера; religious belief; релігійна мотивація; религиозная мотивация; religious motivation