Духівництво у військових структурах: історичний досвід і сучасність - Михалевич, Віктор; Mykhalevych, V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Проблематика цієї статті включає два аспекти: практичний (запровадження інституту військових свяще-ників на етапі реформуванні Збройних сил України та створення професійної армії) та історико-теоретичний (дослідження діяльності українських капеланів у національно-церковному відродженні України у першій половині ХХ ст.) Problems of this article includes two aspects: practical (the introduction of military priests at the stage of the reform of the Armed Forces of Ukraine and a professional army) and the historical and theoretical (research of Ukrainian chaplain in the national church’s revival of Ukraine in the first half of the twentieth century)
Pastoral Military Structures: Historical Experience and Present
Keywords: духівництво; Збройні сили України; церква; військове капеланство; Pastoral; the Armed Forces of Ukraine; church; military chaplaincy