Механізм антикризового управління в умовах забезпечення економічної безпеки підприємства - Сак, Тетяна Василівна; Ющишина, Лариса Олексіївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
В статті доведено наявність різних видів кризового стану на більшості вітчизняних підприємств. Розглянуто теоретичні та методичні основи антикризового управління в умовах забезпечення економічної безпеки підприємства. Досліджено механізм антикризового управління, визначено мету, послідовність етапів та очікуваний результат ефективного управління. Систематизовано чинники виникнення кризи на підприємстві. Наведено принципи ефективного антикризового управління в умовах забезпечення економічної безпеки. Визначено модель поведінки та антикризові заходи для відновлення безпечного розвитку в залежності від рівня кризового стану. Особливу увагу приділено дослідженню особливостей розробки та реалізації антикризових стратегій підприємства
Keywords: криза; антикризове управління; економічна безпека; загрози; механізм; антикризова стратегія