Формування структури знань і критичного мислення у сфері практичного програмування - Головін, Микола Борисович; Головіна, Ніна Анатоліївна; Гузачов, Дмитро Михайлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Метою роботи є виявлення та формалізація структури знань та механізму критичного мислення, що проявляється в процесі практичного програмування моделей фізичних явищ та процесів. Механізм критичного мислення подається у термінах формальної логіки, де окремі кроки представляються у вигляді аналізу, синтезу, індукції, дедукції, абстрагування, узагальнення, конкретизації. Структуру знань подано сукупністю конструктів, які зображаються у вигляді трикутників. Ці конструкти утворюють ерархічну конструкцію, яка в процесі навчання еволюціонує в напрямку розростання цілісними логічно завершеними блоками - конструктами.
Keywords: критичне мислення; рефлексія; методика навчання; структура знань; 37(082)