Історія та методологія наук про Землю - Павловська, Тетяна Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Предметом вивчення навчальної дисципліни „Історія та методологія наук про Землю” є система наукових знань про історію й сучасний стан природничо-наукового пізнання, світоглядні й методологічні уявлення, які формуються в нашу епоху.Мета навчальної дисципліни „Історія та методологія наук про Землю” – сприяти формуванню у студентів усвідомленого розуміння історії розвитку наук про Землю, їх методології, наукових методів, підходів, принципів.
Keywords: етапи розвитку науки; класифікація методів наукового пізнання; концепції сучасних наук про Землю; концепції базових природничих наук